Suunnittelijakuvaus: Rita Kärkkäinen

Rita Kärkkäinen
jalkine


Gravity

Olen koulutukseltani alun perin graafinen suunnittelija. Halusin lähteä kehittämään itseäni eteenpäin aloittamalla jalkinesuunnittelun opinnot. Oli kiehtovaa pystyä yhdistämään visuaalisuus ja käden taidot. Haluan, että minut nähdään suunnittelijana, joka pystyy monipuolisuuteen muotoilijakentässä. Suunnittelijana, joka hyödyntää uusia innovaatioita, materiaaleja ja jonka suunnittelussa näkyvät selkeät ja kiinnostavat muodot. Pyrkimyksenäni on suunnitella kestäviä ja pitkäikäisiä tuotteita ja sitä kautta kannustaa yleisöä kuluttamaan vähemmän. Lisäksi toivoisin, että minut nähtäisiin rentona, luovana ja inspiroivana myös muille. 

Mallistooni Gravity olen pyrkinyt tuomaan näitä asioita esiin. Innoituksensa se on saanut tieteestä: fysiikan laeista ja erityisesti painovoimasta. 

Painovoima on voima joka hallitsee kaikkialla universumissa. Se on yhtälailla luova ja tuhoava voima. Painovoima on syynä taivaankappaleiden muotoutumiseen, muotoon ja liikerataan. 
Sillä on ääretön vaikutusalue. Se vetää aina puoleensa. Sitä ei voi muuttaa eikä siltä voi suojautua. Painovoiman vaikutuksesta kaikki muotoutuu ja kehittyy kaiken aikaa.  

Mallistoni Gravity on saanut inspiraationsa ja muotonsa tuosta kaikkialla myllertävästä voimasta. Värimaailma on valoa heijastava valkoinen ja hehkuva tähtien puna. Lisäksi käytän materiaaleina mallistossani Pure Waste kierrätys denimiä ja kasvisparkittua kalannahkaa.I am originally graduated as a graphic designer. I started footwear studies because I wanted to develop myself onwards. I was fascinated about the idea to bring together visual design and crafts. I want to be seen as a designer who can be versatile in designer field.  A designer who can benefit new innovations, materials and who's design consist of simple and interesting shapes.

My goal is to design sustainable and longlife products and by that way encourage people to consume less. Furthermore I hope that I would be seen as laidback, creative and inspiring also to others. 

I have strived to bring those ideas to be seen in my collection Gravity. It has got inspiration from science: laws of physics and specifically from gravitation.

Gravity is the dominant force in the universe, that is the cause of the formation, shape, and trajectory of astronomical bodies. It is creative and devastating  force at the same time. It has an infinite range. It is always attractive. It cannot be absorbed, transformed, or shielded against. Because of the gravitational force shapes will be formed and developed all the time. 

My collection Gravity has formed from that churning force. Color is light reflecting white and star glowing red. Also I will use Pure Waste denim and vegetable tanned fish skin as a material in my collection. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti