Suunnittelijakuvaus: Suvi Viita-aho ja Liisa Sallinen

Suvi Viita-aho ja Liisa Sallinen
vaatetus
achtungbubblegum.tumblr.com
suvi.viita-aho@wippies.fi   liisa.k.sallinen@gmail.com


Achtung! Bubblegum

Olemme opiskelleet samalla luokalla vaatetusompelua ja jatkoimme yhteistä matkaamme vaatetusmuotoilun opintojen pariin. Olemme samanhenkisiä kaveruksia, joilla on yhteneväinen esteettinen näkemys ja huumorintaju. Nämä samankaltaisuudet ajoivat meidät siihen lopputulokseen, että tekisimme mallistoprojektin yhdessä, syventäen jaettua luovaa työskentelyä.  Achtung! Bubblegum –malliston alkuperäisidea syntyi jo Liisan 1.vuoden opintojen aikana. Konsepti oli mielestämme niin loistava, että halusimme toteuttaa sen – turhaa lähteä väkisin synnyttämään täysin uutta ideaa, jos vanhassakin on potentiaalia! Viehätymme molemmat armeijaunivormuista, fetissiasuista sekä tietysti räiskyvistä pinkin sävyistä.


Toimimme koulussamme yhteismallistotyöskentelyn pioneereina, mutta täydennämme toisiamme niin loistavasti, että tällaisen kombinaation hyödyntämättä jättäminen olisi typerää. Yhdessä kaavoitamme ja ompelemme asut sekä hiomme visuaalista ilmettä. Haluamme, että mallistomme on selkeä kokonaisuus, joka muotoutuu selkeän logon, ideologian ja kohderyhmän kautta. Olemme työskennelleet sulassa sovussa toisiamme tukien: on ihanaa, kun on joku, jolta kysyä luotettavia neuvoja. Kirjoitamme projektistamme yhteistä Achtung! Bubblegum –blogia, jonka kautta voi seurata malliston valmistumista ”reaaliajassa”. Mallisto on suunniteltu itsevarmoille asennenaisille, jotka eivät pelkää olla esillä. Nämä aikuiset naiset ovat ylpeitä kurvikkaasta vartalostaan ja haluavat räväyttää joka tilanteessa. Mallistossa yhdistyvät militaarinen ryhdikkyys, fetissivaikutteinen seksikkyys sekä pinkin sävyjen suloisuus. Mallistosta löytyy asuja arjen sisäpukeutumiseen, ulkoiluun sekä juhlaan. Tylsiä näistä asuista ei saa! Kitsch-henkiset, kuorrutetut päähineet sekä hihanauhat antavat hauskaa lisämaustetta asuihin.Liisa: Arvostan Suvia ammattilaisena ja naisena. Olemme lyömätön tiimi, joka hoitaa homman sen kummemmin vatvomatta, ja tämä onkin yhteistyömme tehokkuuden salaisuus. Oma inspiraationi kuplii kuvataiteesta, musiikista ja kissoista. Minulle on tärkeää käsitellä tunteitani niin vaatesuunnitelmien kuin kuvataiteenkin keinoin. Olen luova ja herkkä ihminen, ja suhtaudun kiinnostuksen kohteisiini intohimoisesti.

Suvi: Suunnittelijana inspiroidun historian eri aikakausista ja musiikista. Pidän rock-henkisestä, vintagea henkivästä ja koristeellisesta tyylistä. Mallistoprojektissa omat vahvuuteni ovat valmistuksessa. Yhteistyökumppaniani Liisaa kuvailisin sanoilla rohkea ja yllättävä! Liisa on mallistomme visualisti, joka toteuttaa upeita luonnoksia ja hoitaa malliston markkinoinnin. Liisa on myös värvännyt upeita malleja asujen kuvausta varten.  Liisalla on laaja kokemus vaatteiden suunnittelusta ja valmistuksesta, ja esimerkiksi korsetit ovat hänen erikoisalaansa. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti